Blogg

Tilbake til bloggforsiden

Hvorfor ikke 100 % vegansk?Publisert: 09.Sep 2013

Man tenker kanskje at produkter som er 100% veganske er det man bør strebe etter. Jeg er litt i tvil der. Fordi jeg simpelten elsker bivoks som ingrediens i enkelte produkter. Den brukes i KIMs leppeprodukter og Organic Eyeliner. Den gir en god konsistens, gjør at fargen sitter bedre uten å tørke ut, lukter godt, og fordi jeg ikke kan se at bivoksproduksjon har noe med dyremishandling å gjøre.

Da jeg startet, forsøkte jeg mange forskjellige ingredienser. På jakt etter den perfekte formulaen ble det mye prøving og feiling. Men etterhvert lærer man ingrediensene å kjenne, og finner de rette ingrediensene for produktet man vil lage. Bivoksen ble forsøkt byttet ut mot målet om å lage 100 % veganske produkter. Men den ble savnet, og jeg fant ikke noen annen ingrediens som kunne erstatte den blandt de plantebaserte voksene.

Det betyr ikke at bivoks er perfekt i alle produkter. Andre steder i ansiktet, for eksempel kinn eller under øynene bør den unngås som ingrediens. Til det har bivoks for høyt smeltepunkt, og man risikerer å tette igjen porene. (Kommer an på mengden/prosentandelen).

Skulle du ønske at ALLE KIMs produkter var 100 % veganske?

0 kommentarer


Legg igjen kommentar:

Navn:

Epost: (*epostadressen vises ikke)

Kommentar:


Skriv inn svaret i feltet (dette er for å unngå spam)