Blogg

Tilbake til bloggforsiden

Finn din rette foundation fargePublisert: 03.May 2013Det kan være vanskelig å finne den rette foundation-fargen som passer hudfargen. Den skal jo stemme med hudtonen, ikke være for lys, ikke for mørk. Her er en liten guide jeg håper kan være til hjelp. Har du tilleggsopplysninger, spørsmål eller andre innspill, kan du bruke kommentarfeltet.

KIM Mineral Foundation er delt opp i 6 forskjellige grunntoner. Cold, Neutal, Peach, Olive, Honey og Golden. I denne rekkefølgen viser de fargetoner fra kald til varm. Alle foundationene er merket med en fargekode som består av en bokstav og et tall. Bokstavene står for: N=Neutral, O=Olive, P=peach, H=honey, G=golden, C=cold. Tallene angir hvor mørk/lys fargen er. Jo høyere tall, jo mørkere.

Jeg personlig har brukt alt mellom O8 til O13. Det kommer an på årstid. Jeg blir lett brun, men er ganske blek om vinteren. Så nyansene her er små. Og mulighet til å finne rett farge blir større.

Har du varm eller kald hudfarge?

ALLE har gule toner i huden, uansett om man er kald eller varm. Men noen har i tillegg kalde undertoner. De mest åpenbare med kalde hudtoner, er dem med rødt hår og lys hud. Det utgjør 1-2 % av verdens befolkning.

Noen har også både kalde og varme toner. De kalles nøytrale, og kan med hell bruke både varme og kalde farger. De har typisk lys hudfarge om vinteren, men blir fort brune om sommeren.

Hvordan finne riktig hudtone?


En grei måte å finne riktig hudtone på, er å se på underarmen din. Hvis blodårene er grønne i fargen, så har du en gul hudtone (varm). Hvis de derimot har en blålig farge, så er hudtonen din mot rosa (kald).

Så hvis du har en varm fargetone så kler du best varme farger, og vise versa.

Hvordan finne riktig foundation-farge?


Blandt KIM Mineralfoundation er det Cold, Peach og Neutral som går til de kalde hudtonene.
Olive, Honey og Golden til de med varm farge.

Cold er for dere med en kald hudfarge. Du som sannsynligvis nesten aldri blir brun, og fort brent.
For å finne ut om du har kald hudtone kan du se på underarmen din. Vises blodårene i blått er du kald. Har de grønnskjær har du en varm hudfarge.

Neutral er for deg som har både varme og kalde toner i huden. Hudfargen er lys, men du blir fort brun i solen.

Peach er også for deg med varme og kalde hudtoner. Men fargen din er mer rødlig enn neutral. Og du blir sannsynligvis ikke så fort brun.

Olive er for deg med varm hudfarge. Du kan være lys i huden om vinteren, men bli fort brun i solen og sjeldent brent (ved normal soleksponering) Olive er en varm farge med en grønn-tone i seg.

Honey er mer rødlig i tonen enn olive, og er også for de med varm hudfarge.

Golden er en gyllen gulig farge som passer for deg som er gyllen i huden.
2 kommentarer

Bra skrevet ! Jeg har rødlig hår , fregner, bruker P6 og den passer perfekt !
Takk for det! Håper guiden kan komme til nytte.

Legg igjen kommentar:

Navn:

Epost: (*epostadressen vises ikke)

Kommentar:


Skriv inn svaret i feltet (dette er for å unngå spam)