⮜ tilbake til TIPS & TRICKS


PRODUKTER DU KANSKJE IKKE TENKER PÅ ER DYRETESTET

Når man tenker på kosmetikk, så tenker man kanskje først og fremst på sminke. Og selvom man er påpasselig med å sjekke om sminken er dyretestet, så er det andre produkter du kanskje ikke tenker på som kosmetikk som kan være dyretestet.

Kosmetikk innebærer nemlig alt som er laget for å brukes på kroppen. Dvs på hår, hud, lepper og tenner.

Har du tenkt på at tannkremen du bruker kan være dyretestet? Den brukes jo i munnen og er definert som kosmetikk.

Barberskum er et annet produkt som må testes. Det brukes jo på huden og det er viktig å sjekke at det ikke forårsaker sterke irritasjoner. Og dessverre er det fortsatt noen som tester på forsøksdyr.

Solkrem er et annet produkt du kanskje ikke tenker på som kosmetikk? Men det smører jo også på huden i likhet med en krem, og må selvfølgelig også testes.

Oppvaskmiddel er jo ikke kosmetikk, men må allikevel testes fordi det kan komme i kontakt med hud når det brukes. Så pass på å sjekke at oppvaskmiddelet ditt også er fritt for dyretesting.

Håndsåpe er et annet produkt som kosmmer inn under kosmetikk kategorien.

Tamponger og bind tenker man kasnkje ikke på når det kommer til dyretesting. Men de er jo også i kontakt med huden og må testes på lik linje med alt annet som har hudkontakt. Mange merker bruker fortsat dyretesting, så sjekk om ditt favorittmerke benytter seg av det.

Hårfarge inneholder sterke kjemikalier, og må selvfølgelig testes. Det er viktig at de er trygge å bruke. Sjekk om merket du foretrekker bruker dyretesting.

Kondomer har jo også hudkontakt, og må testes.

Jeg synes det er viktig at vi som forbrukere ikke godtar produkter som blir dyretestet. Det er en gammeldags utdatert metode, og er ikke nødvendig å bruke for å teste om huden reagerer. Idag finnes bla syntetisk hud man kan teste på.